Wie zijn wij?

VIER  GENERATIES  KAPPERS….

De familie Corbanie is sinds jaar en dag een naam in de kapperswereld. Verschillende leden van de familie zitten trouwens in het kappersvak. (Tielt, Waregem, Deerlijk, Anzegem,…)
Telkens is de opvolging gebeurd van vader op zoon en van schoonmoeder op schoondochter.

Corbanie Emile is gestart in 1897 in de streek van Waregem als barbierkapper.

In 1911 werd Georges geboren en als oudste van het gezin trad hij in de voetsporen van zijn vader.
Hij volgde zijn grote liefde naar Tielt en heeft zich er ook samen met zijn vrouw gevestigd. Hij als herenkapper, zij als dameskapster. Georges was er ook voor gekend om een goede leraar te zijn in zijn vak.
Zij kregen 3 zonen en 1dochter.

De oudste zoon Gilbert werd geboren in 1937 en op 14 jarige stond hij al aan vaders zijde om het vak van kapper te leren. In 1965 trouwde hij en zette samen met zijn vrouw Yvette de zaak van zijn ouders verder.

Filip werd geboren in 1974 en wat niemand verwachtte gebeurde toch; op 16 jarige leeftijd trok Filip naar de kappersschool. Filip studeerde in het Sint-Jozefsinstituut in Tielt waar hij Els leerde kennen.
Zowel Filip als Els behaalde beiden het diploma haarstilistgrimeur dames- heren en kinderen.
Els startte na haar studies in de zaak bij haar schoonouders en volgde nog 2 bijkomende specialisatie jaren in Kortrijk en Oostende.
Filip volgde ook nog 2 specialisatie jaren en combineerde dat met te gaan werken in verschillende salons om de nodige ervaring op te doen.

In 1996 trouwden Filip en Els en namen zij onder deskundige leiding van Gilbert en Yvette de zaak geleidelijk aan meer in eigen handen.
In 1999 werden Emiel en Arthur geboren; komt er misschien een 5de generatie…….??